Åren 1923-1960 skrev Inge Schiöler mer än 400 brev hem till familjen, dvs modern Anna fick merparten av breven men efter moderns död gick också många brev till systrarna Brita och Edel.

Det är utdrag ur dessa brevStrömstadsbygden presenterar tillsammans med en presentation av Inge Schiöler som Wilhelm Hansson, journalist på Bohusläningen, gjorde 1970, ett år före konstnärens död.

Inge Schiöler är när han skriver visserligen mycket förtegen om sina känslor och om sitt måleri men breven ger ändå en tydlig bild av hans utvecklingsgång och tecknar porträttet av en överkänslig och asketisk men samtidigt också stolt och viljestark person som trots isolering och pressade levnadsförhållanden förmådde återerövra positionen som en av den svenska 1900-talskonstens förgrundsfigurer.

80 sid. Pris 80:-
Medl.pris: 60:

  • sistatavlan
  • troll
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.