Som i så många andra städer har även Strömstad haft sin beskärda del av stadsbränder. Tre stora stadsbränder har inträffat sedan 1675.

Stadsbrand kallas en stor eldsvåda omfattar hela eller stora delar av en stad. Redan 1675 brände den danske generalen Gyldenlöwe staden samt höll den besatt till freden i Lund 1679. En stadsbrand inträffade även 1876. I början av 1900-talet var det dags igen då den stora stadsbranden längs Karlsgatan inträffade 1920.

 

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.