Strömstads Museum ligger vid Strömsån, mitt i staden. Museet är inrymt i en vacker byggnad, uppförd på 1880-talet som kvarnmagasin. Under 1900-talet har den inhyst stadens elverk och sedan 1981 har Strömstads Museum funnits i byggnaden. 

Museet drivs med kommunalt verksamhetsstöd av Strömstads Hembygds- och museiförening, grundad 1869 och därmed Bohusläns äldsta hembygdsförening.

Våra öppettider är: Tisdag-Fredag 11-16. Lunch, 13-14. Kontakta oss via formuläret som finns på sidan eller ring oss på 0526-10275

 

Tillbakablick i tid och rum

Tillbakablick i tid och rum. En berättarkväll med Uno Karlsson. Välkommen till Strömstads Museum och en berättarkväll med fotograf och författare Uno Karlsson.

Museishop

I utställningshallen hittar ni vår museishop. I den finner ni litteratur med anknytning till Strömstad och Bohuslän, vykort, affischer och lokalt producerade bruksföremål.

Emilie Flygare-Carlén.

Det här är Emilie Flygare-Carléns bläckhorn. Ett av dem i varje fall, det vet vi med säkerhet eftersom författarinnan 1890 testamenterade det till Strömstads Museum. Flygare-Carléns testamentariska gåva innefattade bl a också ett guldarmband, sonen Edvards doktorsring och alla hennes till tyska översatta verk.

Kallelse till Årsstämma 2023

FÖR BEHANDLING AV STADGEENLIGA ÄRENDEN OCH FÖRSLAG TILL NYA STADGAR ANPASSADE TILL MUSEETS NUVARANDE VERKSAMHET

Bilder från förr

Strömstads museum har tusentals gamla bilder i sitt bildarkiv. Det är Strömstads fotografiska minne och består bland annat av negativ och diabilder från strömstadsfotografen Evert Dahlgren.

Bildarkivet

Bildarkivet innehåller drygt 2000 strömstadsbilder, företrädesvis från åren 1870-1930. Bildarkivet innehåller även strömstadsfotografen Evert Dahlgrens bilder som donerat dem till Strömstads kommun.

En lyckad fastighetsaffär är ingen slump

En lyckad fastighetsaffär är ingen slump. Kom och lyssna på fastighetsmäklare och civilekonom Lise-Lotte Johansson som berättar om både köp och försäljning av fastighet samt vilken juridik som gäller. Stor möjlighet att ställa frågor.

Syco

Strömstads Museum har en fin samling med porslin och föremål från Syco. Krukan som andas, prydnadsföremål och brukskeramik tillverkades på Syco Keramik i Strömstad 1945-1969.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Adress

Strömstads Museum
Södra Hamngatan 26
452 32 Strömstad
Telefon 0526-102 75

Personuppgiftspolicy