Strömstads Hembygds- och Museiförening och GDPR Dataskyddsförordningen (GDPR) gäller som lag inom EU fr.o.m. 25 maj 2018.

Lagen omfattar hur ett företag, organisation eller förening handskas med personuppgifter. Strömstads Hembygds- och Museiförening har ett register över sina medlemmar med namn, postadress och födelsedata (och e-mailadress om vederbörande har lämnat sådan).
Vårt medlemsregister är givetvis nödvändigt för inbetalning av årsavgiften och säkerställning av föreningens medlemsmässiga storlek. Vi för inga register över våra medlemmars personnummer. Vi raderar alla uppgifter på medlem efter anmodan. 


Datainspektionen önskar att alla medlemmar nu får besked om den nya EU-förordningen.

 

Styrelsen gm Karin Hjärling Karlsson Museichef

Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.