Strömstad slöjd och hantverk är en förening för dig som tycker om slöjd och handarbete.

Läs mer...

Skee Sockens hembygdsförening är en aktiv förening. Den mest kända aktiviteten är kanske berättarkvällarna i Statarlängan på Blomsholm om sommaren, men föreningen är mycket mer än så.

Läs mer...

Föreningen bildades 1973 med syfte att insamla och bevara gamla tiders bruksföremål och redskap. Seläters hembygdsförening har ett litet museum på Backestadsvägen.

Läs mer...

Vi värnar om vårt kulturarv genom att samla in fakta, bilder, berättelser och föremål.

Läs mer...

Ett väldigt uppskattat midsommarfirande, visaftnar och auktioner anordnas av Lommeland-Näsinge hembygdsförening. Men föreningen är så mycket mer än så.

Läs mer...

Kosters hembygdsförening äger det gamla Sillsalteriet Sibirien. Sommartid fungerar lokalen som en utställningslokal som är öppen dagligen.

Läs mer...

Hogdals hembygdsförening bildades 1956. I skolmuseet kan du se hur det såg ut i skolan förr i tiden. Skolbänkar, kateder, böcker och verktyg finns att titta närmare på.

Läs mer...


Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.