Boka in intressanta föreläsningar med vår historiker Ulf Hansson. Vi skräddarsyr historiska upplevelser på olika teman för företag och privatpersoner. Ni är välkomna till Strömstads Museum, men vi kan även komma till er. Prislista Museets tjänster 2022 05:Föreläsning i museets lokaler + för och efterarbete: 400 kr tim Föreläsning utanför museets lokaler + för och efterarbete: 400 kr tim + reseersättning. Hör gärna av er för ett prisförslag och övriga frågor på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Submit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.