På grund av den pågående pandemin och permittering av våra anställda kan vi tyvärr inte hålla öppet i någon större utsträckning.

För mer information ang öppettider, besök oss på facebook. 

Med vänlig hälsning,

Johan Adamsson / Museichef

Snart är det dags igen för vår årliga Sycodag.

Läs mer...

Strömstads museum har flera permanenta utställningar. Du kan se en utställning med bruks- och fiskeföremål och vidare kan du ta del av museets stora samling med keramiska föremål från Syco Keramik. Strömstads museum innehar bruksföremål av olika slag. Många föremål har kusten och fisket som anknytning. Våra permanenta utställningar är:

• Havets näringar

• Havskurorten

• Husbehovsfiske

• Skeppsbyggare och varven

• Smuggeleran

• Beredskapstiden 

• Karlsgatebranden

• Syco keramik 

Vi har en fin samling av keramik från Syco. Läs mer här om Syco Keramik.

Läs mer...

Strömstad är Sveriges västligaste stad. Under 1700-talets början var Strömstad högkvarter för Karl XII. Fiskenäringen, konservindustri och turistnäring har varit viktiga för kommunen, precis som gränshandeln.

Läs mer...

Strömstads stadshus. Stadshuset stod klart 1917. Byggnaden är uppförd i pampig jugendstil och fylld med magisk talsymbolik från grosshandlare Adolf Fritiof Cavalli-Holmgren som donerat pengar till byggnaden.

Läs mer...

Som i så många andra städer har även Strömstad haft sin beskärda del av stadsbränder. Tre stora stadsbränder har inträffat sedan 1675.

Läs mer...


Besök oss

Välkommen till oss på Södra Hamngatan. Strömstads Museum ligger intill Strömsån i det gamla kvarnmagasinet som uppfördes på 1880-talet. Vi har öppet året runt.

Föredrag

Vi har flera permanenta utställningar hos oss. Vi visar vår samling av keramik från Syco. En stor samling bruks- och fiskeföremål finns också att se. Kontakta oss om du vill ha en guidad visning.

Strömstads historia

Strömstads museums arkiv och samlingar är en rik skatt av historia av olika slag. Allt från gamla fiskeredskap och bruksföremål till keramik från Syco, böcker, tidningar och foton finns hos oss. 

Guideuppdrag

Vi hjälper gärna till i den mån vi kan med föredrag av olika slag. För guideuppdrag av exempelvis Stadshuset eller Strömstads centrum hänvisar vi till Infocenter för vidare information.